P16, SM-Sarja

SPV - SBH   9 - 5

Nurmon liikuntahalli

SM-sarja- avaus Seinäjoella; SPV-LaSBHeinola 9-5

Seinäjoen SPV voitti C1 SM-sarjan avausottelussa LaSBHeinolan pojat loppulukemin 9-5 (6-2, 0-2, 3-1). Kauden avausmaali syntyi heti ottelun ensimmäisessä vaihdossa, kun Lauri Lahnalahti löysi Miro Huvisen vapaana SPV:n maalin takatolpalta ja peli vierasjoukkueelle 0-1 ajassa 0.21. SPV tasoitti pelin pari vaihtoa myöhemmin ja siirtyi erän puolessavälissä 2-1 kotijohtoon. Atte Kuhanen tasoitti vielä tilanteen 2-2, kunnes kotijoukkue puolustaja Anton Hellbergin johdolla pöllytti LaSBHeinolan maaliverkkoa neljästi ennen erätaukoa. "Hyvin pojat tulivat ensimmäiseen erään pitkän bussimatkan jäljiltä, mutta ehkä otteissa oli jonkinlaista ylilatausta ensimmäisessä erässä. Keskittyminen ei pysynyt pelillisissä jutuissa ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Toki SPV viimeisteli hyvällä prosentilla omista maalipaikoistaan."

Toista erää hallitsi vierasjoukkue LaSBHeinola. Ajassa 21.35 Rasmus Lunden vapautti Juho Rantalan läpiajoon jonka seurauksena pallo löytyi maalin oikeasta yläkulmasta. Tämän jälkeen tiiviimmin ja uhrautuvammin omaa maaliaan puolustanut vierasjoukkue hallitsi peliä hienokseltaan, mutta tolpat ja SPV:n sääntöjen rajamailla pelannut puolustus pystyi pitämään hyökkäykset pois parhailta maalintekoalueilta. Lopulta SPV joutui alivoimalle ja Juho Rantala ampui ajassa 39.40 kavennuksen 6-4 Anton Salosen syötöstä. Tätä ennen Jaakko Malaska nollasi SPV:lle tuomitun rangaistuslaukauksen upealla jalkapyyhkäisyllään.

Kolmannen erän ensimmäinen 10 minuuttia peli aaltoili päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli muutamia hyviä maalipaikkoja. Lopulta SPV onnistui 20 sekuntin kuluessa kahdesti; ensin vastaiskusta 7-4 ja heti perään suoraan aloituksesta omituisella pomppupallolla lukemat 8-4. LaSBHeinola ei lannistunut vaan taisteli komeasti viimeiset 8 minuuttia. Juho Rantala vapautti Miro Huvisen viimeistelemään tilanteen 8-5 kaksi minuuttia ennen ottelun loppua, mutta lopulta 9-5 lukemat syntyivät tyhjään maaliin LaSBHeinolan hakiessa kavennusta ilman maalivahtia.

"Tasainen peli kahden hyvän joukkueen välillä, vaikka lukemat olivatkin lopulta SPV:lle 9-5. Maalipaikoissa kotijoukkue oli tänään meitä sen verran tehokkaampi, että pisteet jäivät Seinäjoelle. Hienoa oli kuitenkin huomata että joukkueemme nousi avauserän 6-2 tilanteesta vielä taistelemaan pelin voitosta. Ei me aiota tätä murehtia liian montaa päivää, ensi sunnuntaina taas pelataan ja nautitaan siitä että saadaan haastaa muita ikäluokan parhaita joukkueita. Tavoitellaan hyvää 60 minuutin suoritusta ja pidetään hauskaa, eiköhän niitä sarjapisteitäkin ala Heinolaan ropista kauden aikana", tiivistää avauspelin valmentaja Teppo Rantala

- Samuli Mäkinen -

Tilastot
SPV

9 - 5

6 - 2 - 23 - 1
0'MaaliHuvinen Miro
0'MaalisyöttöLahnalahti Lauri
10'MaaliKuhanen Atte
10'MaalisyöttöHuvinen Miro
21'MaaliRantala Juho
21'MaalisyöttöLundén Rasmus
32'Jäähy: 2minTöyrylä Miko
39'MaaliRantala Juho
39'MaalisyöttöSalonen Anton
57'MaaliHuvinen Miro
57'MaalisyöttöRantala Juho
57'Jäähy: 2minRantala Peetu