Jussi Mäenpää SB Heinolan valmennuspäälliköksi
SB Heinola Julkaistu: 06.05.2021 00.00

Jussi Mäenpää SB Heinolan valmennuspäälliköksi

Heinolan salibandyväelle tuttu Jussi Mäenpää on valittu SB Heinolan valmennuspäälliköksi. Jussi on toiminut seurassa useissa tehtävissä aina naperovalmennuksesta miesten edustusjoukkueen valmennukseen, jossa tehtävässä hän jatkaa valmennuspäällikön tehtäviin kuuluvana osana.

Seuran puheenjohtaja Jari Vastamäki kertoo, että neuvottelut Mäenpään kanssa etenivät vauhdilla kun tehtävää hänelle tarjottiin. Tarvitsimme raudanlujan ammattilaisen pyörittämään koulujen iltapäiväkerhoja, tukemaan valmentajiamme, luomaan pelaajapolkua naperoista edustustusjoukkueeseen ja sellaisen saimme. Mielenkiinnolla odotamme mitä tuleva kausi etenkin koulujen iltapäiväkerhojen osalta tuo tullessaan, koska kaupungin tekemässä kyselyssä säbä oli toivotuin laji olemassa olevien kerhojen rinnalle Vastamäki toteaa.

Alla Jussin mietteitä tulevasta, sekä pieni esittely tulevasta valmennuspäälliköstä.

Tosi hienoa päästä kokeilemaan siipiä täyspäiväisenä valmentajana. Minulle on muutaman kerran aiemminkin tarjottu päätoimisen valmentajan pestiä, mutta pestien vastaanottaminen olisi tarkoittanut muuttoa eri puolille Suomea ja ajankohdallisesti näissä hetkissä tämä ei olisi ollut järkevää. Tällä kertaa natsasi kaikki asiat hienosti ja SB Heinola osoitti myös ihan oikeasti haluavansa juuri minut tähän hommaan. Eli tuli sellainen ”nyt tai ei koskaan” -fiilis. Päätin tarttua.

Tulevan kauden tavoitteena on antaa taustatukea seuran valmentajien valmennustoiminnan edellytysten parantamiseksi. Tavoitteena on auttaa seuran junioripelaajia nauttimaan salibandysta, joukkueesta, uuden oppimisesta ja pelaajana sekä ihmisenä kehittymisestä. Heinolan harrastemallin kautta pyritään tarjoamaan liikuntakokemuksia myös niille lapsille, joiden on muuten syystä tai toisesta hankala harrastaa liikuntaa.

Aloitin salibandyn kilpapelaajana vuonna 1995 B-junnuissa ja miesten II-divarissa Savonlinnan Top Teamissa. Miesten kakkosdivarijengiin päädyin sattumalta: luulin, että olen mukana A-junnuissa, kunnes vähän ennen ekaa peliä tajusin olevani miesten joukkueen matkassa. Kilpapelit päättyivät nousuun A-nuorten SM-sarjaan ja ykkösdivariin jo keväällä 1998. Sen jälkeen on ollut pelkkää nelos- ja vitosdivarihöntsää satunnaisina pelikausina.

Eka kausi valmentajana oli vuonna 1996 naisten II-divarijengissä. Sen jälkeen on valmentajauralla eri joukkueissa säbäillyt 5-47-vuotiaita salibandyn pelaajia. Miesten joukkueita olen valmentanut divarissa ja II-divarissa, sekä Suomisarjassa. Pelejä valmentajana näissä sarjoissa on kertynyt reilut 200. Liiton hommissa olen toiminut muutaman kauden: U19 aluevalmentajana 2000-luvun ekalla vuosikymmenellä ja ikäluokkavalmentajana noin kymmenen vuotta sitten.

Toimin tällä hetkellä luokanopettajana. Koulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri sekä terveystiedon opettaja. Olen suorittanut myös salibandyn huippuvalmennustutkinnon (HVT) ja valmentajan ammattitutkinnon (VAT).

Kovin paljoa tulevaa ei ole vielä ehtinyt suunnitella. Minulla on vielä edellinen työ kesken ja haluan hoitaa sen kunnialla loppuun. Minulla on mahtava nelosluokka täynnä hienoja ihmisparsoja ja oppilaat ansaitsevat loppuun asti työhönsä sitoutuneen ja läsnäolevan opettajan.

Jussin pesti valmennuspäällikkönä alkaa virallisesti 1.8. mutta hän hoitaa juoksevia asioita jo ensiviikosta lähtien. Tervetuloa Jussi!