B-tytöille maukas voitto Mikkelissä
Julkaistu: 17.02.2019 00.00

Heinolan B-tytöt saivat vastaansa Mikkelissä sunnuntaina 17.2 aluesarjan jumbo paikkaa pitävän Kouvolan Sudet sekä piikkipaikkaa pitävän Kuopion Welhot.

Ensimmäinen peli pelattiin Susia vastaan. Maalin teko lähti sähäkästi käyntiin, kun Jenna Lumela laukoi ensimmäisen maalin jo 11 sekuntia pelin alusta Sara Töyrylän syötöstä. Alusta huolimatta peli oli tunnustelevaa ensimmäisen erän loppupuolelle saakka, kunnes Iida Järvinen maalasi Hilja Rautkosken syötöstä puolitoista minuuttia ennen erän loppua. Toiseen erään lähdettiinkin 2-0 johtolukemissa. Tyttöjen peli alkoi pikkuhiljaa käynnistyä ja Iida Järvinen laukoi jälleen maalin Hilja Rautkosken syötöstä. Sitten Annika Toivanen pisti isompaa vaihdetta pykälään ja oli aivan pitelemätön. Annika laukoi hattutempun Hilla Salmion ja Iines Pendolin syötöistä. Pelin loppu lukemina komeilivat 6-1. Upeasti torjunut Vilma Turva antoi vastustajalle ainoastaan vain yhden maalin.

Seuraava peli pelattiin Kuopion Welhoja vastaan ja ennalta Welhot tiedettiin kovaksi vastukseksi. Tästä pelistä kehkeytyikin varsinainen jännitysnäytelmä. Peliin lähdettiin voiton janoisina ja Annika Toivanen laukoikin maalin ensimmäisenä Hilla Salmion syötöstä ajassa 1:15. Vastustaja rankaisi kuitenkin tästä maalista tekemällä kaksi maalia vähänajan sisään. Ensimmäisen erän torjunnat kertoo Vilma Turvan upeasta työstä maalilla, hänen torjuessa 11 kertaa vastustajan 3 maalin sijaan. Toiseen erään lähdettiin lukemissa 2-1 Welhoille. Heinolan tyttöjen peli alkoi kuitenkin jälleen kulkea paremmin, kun Iida Järvinen maalasi tässäkin pelissä Anna Tähkäsen toimiessa syöttäjänä tällä kertaa. Tyttöjen pitkä hyökkäyspeli toimi mainiosti ja peli oli hienosti hallinnassa kovasta vastuksesta huolimatta. Henna Piironen laukoi vielä kaksi maalia Carita Lanterin syötöistä tässä erässä mutta myös vastustaja teki kaksi maalia ja otti yhden jäähyn. Toisen erän torjunnat menivät kuitenkin Heinola eduksi, sillä Welhojen maalivahti sai töitä 12 torjunnan verran, kun Heinola taas torjui ainoastaan kuusi kertaa. Kolmanteen erään lähdettiin kuumottavassa 4-4 tilanteessa. Hilla Salmio vei kuitenkin Heinolan kahden maalin johtoon kolmannen erän alussa Annika Toivasen syötöistä. Vastustaja pääsi kaventamaan tilannetta maalilla ajassa 37:07 mutta Carita Lanteri maalasi 16 sekuntia myöhemmin ja Heinola oli jälleen kahden maalin johdossa. Vastustaja kavensi kuitenkin pelin 6-7 ajassa 40:59. Welhot ottivat aikalisän ja viimeiset kaksi minuuttia pelattiinkin sitten viisi kuutta vastaan. Paine oli kova ja Vilma Turva torjui kolmannessa erässä huikeat 20 kertaa, mutta tytöt pitivät oman pään puhtaana. Maukas voitto oli ansaittu. Tytöt näyttivät tässä pelissä todella kyntensä hienoilla hyökkäyksillä. Tosin maaleja oli voinut tulla enemmänkin, mikäli kaikki hienot hyökkäykset olisivat tuottaneet tulosta.

Seuraavat pelit pelataan kotihallissa kirkonkylässä 2.3. Silloin kotijoukkue saa vastaansa Josban Joensuusta ja Pelicansin Lahdesta. Tervetuloa