P16, SM-Sarja

SBH - Happee  8 - 9

Vierumäki Kuplahalli

Ei kahta ilman kolmatta: LaSBH C1- Happee 8-9

Jyväskylän Happee vei sarjapisteet mennessään niukalla 8-9 vierasvoitolla (1-5, 3-2, 4-2) sunnuntaina Vierumäki Areenasta. LaSBHeinola johti ottelua ainoastaan pelin ensimmäisellä minuutilla, kun Olli Maksimaisen aggressiivisen karvauspelaamisen ja maalin jälkeen tulostaululla komeili 1-0 johto ajassa 0.27. Tämän jälkeen Happee vei ja kotijoukkue vikisi, erätauolle siirryttiin lukemissa 1-5.

Toinen erä jatkui Happeen hallinnassa, Ville Heiska vei joukkueen jo 1-6 johtoon ennen Juho Rantalan kavennusosumaa. Puolessa välissä peliä lukemat olivat jo 2-7 kun kotijoukkue sortui vielä istumaan jäähypenkillä ja 5-3 ylivoima tuotti lopulta tulosta Eemeli Puttosen sutaiseman maalin muodossa. Kotijoukkue hiipi lopulta sitkeästi peliin mukaan, kun MIro Huvinen ja Peetu Rantala laukoivat minuutissa lukemiksi 4-7 ennen toiselle erätauolle siirtymistä.

Kolmas erä oli tasaista taistelua ja Rasmus Lundenin kova rannelaukaus tolpan kautta maaliin sekä heti seuraavassa vaihdossa Vili Huvisen spesiaalikierteinen veto puolesta kentästä nostivat LaSBHeinolan jo maalin päähän 6-7 ajassa 45.48. Happee kuitenkin sai rivinsä järjestykseen ja siirtyi vielä 6-9 johtoon ennen viimeistä kahta minuuttia. Anton Salonen taisteli kovalla ja tarkalla laukauksellaan tilanteeksi 7-9 ja vielä 20 sekuntia ennen pelin loppua Salosen korkea kaaripallo omalta alueelta tippui maskissa olleen Happee maalivahdin selän taakse. Viimeisillä sekunteilla LaSBH sai vielä lähivaparista pallon lähes maaliin, mutta lopputuloksena lopulta kolmas maalin tappio peräkkäin.

"Ensimmäisessä erässä pelasimme hiukan kananmunat kainaloissa, vastustaja oli parempi lähes kaikissa kaksinkamppailuissa ja menetimme palloa keskialueella sellaisissa kohdissa kenttää, että omaan päähän tuli liikaa ylivoimahyökkäyksiä. Isoin asia tässä pelissä oli kuitenkin se, että tilanteessa 2-7 ja 2 pelaajan alivoimalla alkoi näkyä se ilmapiiri ja tahtotila jota tarvitsemme jokaisessa ottelussa tällä kaudella. Upean sitkeää pelissä mukana roikkumista koko porukalta ja lopulta tasainen kolmas erä kauttaaltaan. Pari tolppaa ja ylärima tilanteessa 6-7, olisi ollut kiva nähdä miten Happee olisi reagoinut jos olisimme pelin tasoittaneet. Mutta jossittelu on turhaa, eteenpäin ja kohti uusia haasteita. Tulossa onkin kauden odotetuin reissu Ouluun ja kaksi vierasmatsia siinä keilaturnauksen, porealtaiden ja muun pikkujoulutouhun ympärillä, kommentoi pelin antia joukkueen valmennustiimi."

- Samuli Mäkinen-

Tilastot

8 - 9

Happee
1 - 53 - 24 - 2
0'MaaliMaksimainen Olli
23'MaaliRantala Juho
23'MaalisyöttöMaksimainen Olli
26'Jäähy: 2minHonkanen Theo
29'Jäähy: 2minSalonen Anton
29'Jäähy: 2minRantala Juho
33'MaaliHuvinen Miro
33'MaalisyöttöLundén Rasmus
34'MaaliRantala Peetu
34'MaalisyöttöSalonen Anton
45'MaaliLundén Rasmus
45'MaalisyöttöRantala Peetu
45'MaaliHuvinen Vili
45'MaalisyöttöMalaska Jaakko
58'MaaliSalonen Anton
58'MaalisyöttöLundén Rasmus
59'MaaliSalonen Anton
59'MaalisyöttöHuvinen Vili