C2 pojat, SM-Sarja

NST - SBH C2   4 - 9

Joutsenohalli, Joutseno

C2 pojat rallattelivat NST:n nurin lukemin 9-4 Joutsenossa

SB Heinolan C2 pojat avasivat pistetilinsä SM-sarjan toisessa turnauksessa Lappeenrannan NST:n kustannuksella. Peliä oli ehditty pelata ainoastaan 29 sekuntia, kun Juho Rantala aloitti maaliverkon heiluttelun Aapo Seppälän selän takana. Miro Huvinen, Henri Mertsalmi ja Juuso Virtanen löivät lisää löylyä kiukaalle ja ajassa 05:58 tulostaululla välkkyi jo lukemat 4-0 Heinolalle. NST tarjoili vielä SBH:lle mahdollisuuden ylivoimapeliin, Eemil Louhelaisen 5 minuutin jäähyn ansiosta. Tuomas Kokkola kiitti tilaisuudesta ja millintarkka syöttö vapautti Miro Huvisen maalintekoon. Juho Rantala tarjoili saman ylivoiman aikana Henri Mertsalmelle ja Mertsalmen millintarkka laukaus löysi tiensä komeasti maalin yläkulmaan. Ensimmäisen erän jälkeen tulostaululla komeilivat tylyt 6-0 lukemat Heinolalle eikä kotijoukkue NST tästä enää toipunut. NST avasi maalitilinsä ottelun puolivälissä, mutta hienoinen kiri hyytyi lopullisesti, kun tilanteessa 6-2 Eliel Rae viimeisteli ranteella tyylikkäästi alakulmaan Miko Töyrylän syötöstä. Kolmas erä ei lopulta tarjonnut kotiyleisölle jännitettävää, sillä varsinaista loppukiriä NST ei enää saanut aikaiseksi. Juho Rantala pääsi erän lopulla nokikkain NST:n maalivahdin kanssa ja veivasi yhdeksännen maalin sen verran komeasti että NST joutunee tutkimaan hidastetulta videolta, mitä tilanteessa lopulta tapahtui. Ottelun loputtua kauden avauspisteet matkasivat Heinolaan selvin lukemin 9-4, Niklas Nikki summasi SB Heinolan maalilla lopulta 13 torjuntaa. "Ensimmäinen erä oli parasta salibandyä mitä tämä joukkue on toistaiseksi esittänyt. Kaikki 3 kentällistä hyökkäsivät ja puolustivat yhdessä ja pallo liikkui pojalta toiselle. Hienoa ja iloista salibandyä, jota oli mukava katsella", kommentoi ensimmäistä ottelua katsomon ylälauteilta tavoitettu huutosakin johtaja.

Tilastot
NST

4 - 9

0 - 62 - 12 - 2
0'MaaliRantala Juho
0'MaalisyöttöMertsalmi Henri
4'MaaliHuvinen Miro
4'MaalisyöttöVirtanen Juuso
5'MaaliMertsalmi Henri
5'MaalisyöttöHelle Topias
5'MaaliVirtanen Juuso
5'MaalisyöttöRantala Peetu
7'Jäähy: 2minHelle Topias
10'MaaliHuvinen Miro
10'MaalisyöttöKokkola Tuomas
12'MaaliMertsalmi Henri
12'MaalisyöttöRantala Juho
20'Jäähy: 2minHuvinen Miro
26'Jäähy: 2minRae Eliel
28'MaaliRae Eliel
28'MaalisyöttöTöyrylä Miko
31'MaaliMertsalmi Henri
31'MaalisyöttöRantala Juho
41'MaaliRantala Juho
41'MaalisyöttöHelle Topias