C2 pojat, SM-Sarja

SBH C2 - Oilers NG  7 - 4

Vierumäki Areena

C2 pojille upea kotivoitto Oilersista lukemin 7-4

SB Heinolan C2 pojat voittivat Espoon Oilersin lauantai-illan jännitysnäytelmässä lukemin 7-4 (5-0, 0-2, 2-2). Ottelun avauserä oli kotijoukkueelta komeaa salibandyä. Tiiviinä viisikkona puolustanut ja tehokkaasti hyökännyt kotijoukkue siirtyi lopulta erätauolle komeassa 5-0 johdossa. Heti ensimmäisessä vaihdossa Henri Mertsalmi löysi maalivahdin kainalosta pallon mentävän reiän ja siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Juuso Virtanen ja Topias Helle lisäsivät johtoa erän puolivälissä Miro Huvisen ja Henri Mertsalmen onnistuneiden hyökkäysalueen pallonriistojen jälkeen. Oilersille tarjottiin mahdollisuutta avausmaaliin erän loppupuolella ylivoimalla, mutta toisin kävi. Urhautuvasti laukauksia peittänyt alivoimapelaaminen huipentui suoraan jäähyltä pallonriiistoon ja puolittaiseen läpiajoon rynnänneen Juho Rantalan maaliin. Vain minuuttia myöhemmin Peetu Rantala ampui kovalla ja tarkalla rannelaukauksella erätaukolukemiksi riemastuttavasti kotijohdon 5-0.

Toisessa erässä ottelun intensiteetti hiukan laski ja Oilers pääsi paremmin peliin mukaan. Kahden kavennusmaalin jälkeen Oilersin kiri loppui kuitenkin hetkellisesti 5minuutin jäähyyn, jonka aikana SB Heinola sai luotua muutaman hyvän maalipaikan, mutta tolppaa lähemmäs ei palloa ylivoimalla onnistuttu laukomaan. Oilersille erävoitto 0-2 ja kolmanteen erään lähdettiin lukemista 5-2.

Kolmannen erän alussa kaukalossa nähtiin taas pirteämpi kotijoukkue. Maalipaikkoja syntyi, mutta viimeistelystä puuttui viimeinen terävyys. SB Heinolan hyvä alku päättyi rangaistukseen ja Oilers onnistui kaventamaan ylivoiman päätteeksi lukemat 5-3 Maxim Vesasen toimesta. Ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla kotijoukkue onnistui pelaamaan johtoasemassa viisaasti ja kypsästi. Tiivis viisikkopuolustus, lukuisat vastustajien laukausten peitot sekä kaksinkamppailuvoitot oman puolustusalueen kulmissa ja maalin edessä antoivat lopulta kotijoukkueelle mahdollisuuden voittoon. Theo Honkansen tarkka ja kova lyöntilaukaus toi SB Heinolalle lopulta 6-3 johdon jonka jälkeen Juho Rantala ampui vapaalyönnistä loppulukemiksi 7-4 ajassa 55.12. " Hieno ja ansaittu voitto isosta salibandyseurasta. Oilers on yksi lohkon kärkijoukkueista ja taistelee play-off paikasta meidän kanssa samoilla sijoituksilla. Tämä oli todellinen 6pisteen ottelu ja oli hienoa nähdä miten kaikilla pojilla pysyi keskittyminen pelissä lähes koko ottelun ajan. Pysyttiin kärsivällisinä ja puolustettiin poikkisyötöt sekä oma maalinedusta laadukkaasti, peitettiin vetoja ja Jaakko Malaska oli maalilla vakuuttava. Maalintekovoimaa meiltä löytyy, mutta pelien voittaminen vaatii jatkossakin yhtä sitoutunutta, tiivistä ja urhautuvaa viisikkona puolustamista mitä tänään kotikaukalossa nähtiin. Kiitos myös yleisölle kannustuksesta - tulkaa sankoin joukoin paikalle myös tulevana lauantaina kun kylään saapuu Espoon Indians. Lupaamme esittää iloista ja taistelevaa salibandyä myös silloin, kommentoi peliä valmentaja Teppo Rantala".

Tilastot

7 - 4

Oilers NG
5 - 00 - 22 - 2
0'MaaliMertsalmi Henri
0'MaalisyöttöRantala Juho
8'MaaliHelle Topias
8'MaalisyöttöMertsalmi Henri
13'MaaliVirtanen Juuso
13'MaalisyöttöHuvinen Miro
13'Jäähy: 2minRantala Juho
15'MaaliRantala Juho
16'MaaliRantala Peetu
16'MaalisyöttöVirtanen Juuso
43'Jäähy: 2minRantala Juho
50'MaaliHonkanen Theo
50'MaalisyöttöLahnalahti Lauri
52'Jäähy: 2minRantala Juho
55'MaaliRantala Juho
55'MaalisyöttöLahnalahti Lauri