C2 pojat, SM-Sarja

Papas - SBH C2   8 - 9

Kajaanihalli

SB Heinola C2 kolmen pelin voittoputkessa, nyt taipui Papas Kajaanissa

C2 pojat voittivat Kajaanin Papaksen vaiherikkaan ottelun jälkeen numeroin 8-9 (2-5, 4-4, 2-0). Kajaanihallissa maakuntalaululla startannut ottelun ensimmäinen erä ehti vanheta reilut kuusi minuuttia, kun kotijoukkue Papas siirtyi ottelussa 1-0 johtooToisn. SH Heinola ei tappioasemasta lamaantunut ja muutamaa minuuttia myöhemmin tulostaululla oli jo lukemat 1-2 Juho Rantalan sekä Valtteri Lahden tarkkojen rannelaukausten ansiosta. Aatu Koivisto onnistui vielä tasoittamaan tilanteen 2-2, mutta erän viimeinen 2 minuuttia oli Heinolan pojilta komeaa salibandyä; pallo liikkui yhdellä kosketuksella pelaajalta toiselle ja RIku Liikola sekä Topias Helle viimeistelivät puolen minuutin välein vierasjohdon jo lukemiin 2-4. Viisaasti erän lopun pelannut SB Heinola pääsi lopulta erätauolle 2-5 johdossa, kun Juho Rantala napautti rystyllä varsinaisen pukukoppimaalin vain sekunti ennen erätaukoa, ajassa 19.59.

Toinen erä muutti ottelun kulun täydellisesti. Erän ja ottelun puolessavälissä SB Heinolan johtolukemat olivat jo turvallisen tuntuiset 3-8, kun Atte Kuhanen (rangaistuslaukauksesta) ja Topias Helle löysivät maalin vasemmasta yläkulmasta tilaa. Heinolalle tuomittu 5 minuutin rangaistus kostautui kolmena ylivoimamaalina Papakselle. Lisäksi rangaistuksen aikana nähtiin yksi alivoimamaali kun Juho Rantala ampui rangaistuslaukauksesta pallon maaliin. Heinolan jäähyily jatkui vielä erän lopun ja lopulta 9 minuutin alivoimapelin jälkeen erätauolle mentiin lukemissa 6-9.

Kolmannen erän alussa jäähyily lopulta loppui ja erä pelattiin tasakentällisin loppuun saakka. SB Heinola pystyi pallonhallinnan sekä Jaakko Malaskan torjuntojen avulla pitämään pelin hallinnan itsellään, vaikka Papas teki kaksi kavennusmaalia vielä ennen ottelun viimeistä viittä minuuttia. Lopulta yhteistyöllä omaa maalia suojellut SB Heinola pääsi tuulettamaan täyttä 3 sarjapistettä, Papaksen parhaiden laukausten pysähdyttyä maalin ylärimaan. " Kaksivaiheinen peli; ensin 30 minuuttia fiksua ja hyvää viisikkopeliä ja sitten päästettiin jäähyilyn kautta vastustaja peliin mukaan. Kypsä pelaaminen maalin johdossa viimeiset 7 minuuttia ja ripaus onnea auttoivat pojat kuitenkin hienoon vierasvoittoon. Kyllä kolme pistettä pitkän matkan takaa varmasti joukkueelle maistuvat". Huomenna onkin sit en todellinen herkkupala tarjolla Oulussa kun tänään levännyt sarjakärki OLS asettuu kentän toiseen päätyyn. Lähdetään mahdollisuuksien kautta oppimaan missä ihan ikäluokan kärjessä mennään. Pidän kurinalaista ja tehokasta viisikkopeliä pelaavaa OLS:ia alkukauden otteluiden perusteella tämän sarjan suurimpana mestarisuosikkina. Huomenna 13.30 taululla on kuitenkin lukemat 0-0 kun ottelu alkaa eikä tämä joukkue aio luovuttaa missään vaiheessa. Se on selvää, että vaaditaan huippupeliä, että Heinolaan saadaan mukaan muutakin kun roppakaupalla kokemusta huipputasolla pelaamisesta, ennakoi valmentaja Teppo Rantala pikkujoulukiertueen jälkimmäistä peliä.

Tilastot
Papas

8 - 9

2 - 54 - 42 -
8'MaaliRantala Juho
8'MaalisyöttöHonkanen Theo
9'MaaliLahti Valtteri
9'MaalisyöttöTarvaala Topias
18'MaaliLiikola Riku
18'MaalisyöttöHuvinen Miro
18'MaaliHelle Topias
18'MaalisyöttöLahnalahti Lauri
19'MaaliHelle Topias
19'MaalisyöttöRantala Juho
21'MaaliTöyrylä Miko
21'MaalisyöttöTarvaala Topias
30'MaaliKuhanen Atte
32'MaaliHelle Topias
32'MaalisyöttöMertsalmi Henri
33'Jäähy: 5 minHuvinen Vili
35'MaaliRantala Juho
38'Jäähy: 2minRantala Juho