C2 pojat, SM-Sarja

Indians - SBH C2   7 - 8

STARS-ARENA

C2 pojat jatkoaikavoittoon Espoossa- joulutauolle lohkokolmosena

SB Heinolan C2 poikien vuoden viimeinen ottelu Espoon Indiansin vieraana alkoi kotijoukkueen komennossa. Ajassa 10.01 tulostaululla komeili ansaittu kotijohto 4-0. Vierailijajoukkue onnistui kuitenkin aikalisän jälkeen kokoamaan rivinsä ja aloitti hurjan takaa- ajon, joka huipentui lopulta Topias Helteen jatkoaikaosumaan Juho Rantalan syötöstä ajassa 63.58.

Ensimmäisen erän jälkimmäinen 10 minuuttia osoitti, miksi SB Heinola jää joulutauolle lohkon kolmossijalla. Laajalla rintamalla onnistunut joukkue kuroi Indiansin johtoa umpeen maali kerrallaan Topias Helteen, Anton Salosen ja Nico Vehmassalon osumilla ja lopulta erätauko aloitettiin kotijohdossa 4-3.

Toinen erä eteni tasaisissa merkeissä erätauolle saakka. Juho Rantala pyöräytti SB Heinolan tasoituksen vanhanaikaisella maalin takaa ja Topias Helle napautti lähietäisyydeltä vierasjohdoksi 4-5. Erikoistilanteiden sävyttämä erän loppupuoli kulki jälleen Indiansin tahdissa; ensin alivoimalla tasoitus 5-5, jonka jälkeen kotijoukkueen vaarallisin hyökkääjä Romeo Tång viimeisteli tasavajaalla lukemiksi 6-5. Sitkeä ja yritteliäs SB Heinola tuli kuitenkin vielä tasalukemiin erän viimeisellä minuutilla, kun Juho Rantala löysi Topias Helteen jo kolmannen kerran maalintekoalueelta ja Helle täydensi hattutemppunsa tasoittaen ottelun lukemiin 6-6.

Kolmannessa erässä SB Heinola hallitsi ottelua hienoisesti, mutta keskialueen pallonmenetyksen jälkeen Indianin Kalle Nummikoski siirsi kotijoukkueen hienoisella onnenkantamoisella 7-6 johtoon. Kotijoukkueelle tarjoutui heti maalin jälkeen mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoon ylivoimalla, mutta koko joukkueen uhrautuva alivoimapelaaminen sekä tärkeitä torjuntoja ottanut maalivahti Niklas Nikki pitivät Heinolan vielä ottelussa mukana. Erän loppupuolella ylivoimaa tarjottiin lopulta myös vierasjoukkue SB Heinolalle ja reilun minuutin ylivoimapelin jälkeen Atte Kuhanen sai siirrettyä pallon Peetu Rantalalle, jonka kova rannelaukaus takayläkulmaan toi SB Heinolalle tärkeän tasoitusosuman. Varsinaisen otteluajan viimeisellä minuutilla Indians maalivahti Aaro Kleksejev otti vielä muutamia tärkeitä torjuntoja ja vei ottelun jatkoajalle lukemissa 7-7

Jatkoaika oli tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta ja katsomossa odoteltiin jo rangaistuslaukauskilpailua, kun Heinolalle avautui 3-2 ylivoimahyökkäys. Topias Helle jätti pallon Juho Rantalalle ja sai pallon valelaukauksen jälkeen takaisin; verkot tötterölle 7-8 ja hienon taistelun jälkeen Heinolaan lopulta 2 sarjapistettä Espoon sumuisesta illasta. "Indians tuli otteluun ryminällä ja tulee varmasti voittamaan kotikentällä vielä useita joukkueita. Mahtavaa oli huomata, että 4-0 tilanteessa joukkueen ilmapiiri pysyi hyvänä eikä pojat häkeltyneet kotijoukkueen vahvasta alusta. Ottelun viimeisten 50 minuutin aikana omassa päässä heilahti enää 3 kertaa ja se antoi meille mahdollisuuden nousta vielä peliin mukaan. Upea syksy on joukkueella takana. Kukaan ei veikannut SB Heinolaa SM-sarjajoukkueeksi ja nyt jäämme joulutauolle tilanteesta, jossa jopa playoff- paikka on tälle joukkueelle mahdollinen. OLS vaikuttaa lohkovoittajalta, mutta sijoista 2-5 tullaan käymään vielä hieno taistelu tammi- helmikuun aikana ja me olemme tuossa taistelussa mukana. https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/c2-poikien-s... Paljon on koko ajan opittavaa, mutta asia kerrallaan pystymme vielä parantamaan tekemistämme pelin kaikilla osa- alueilla. Meillä on edelleen joka ottelussa ainoastaan voitettavaa ja se on kiva lähtökohta haastaa suurseuroja ilta toisen jälkeen. Joukkuehengeltään tämä porukka on jo sarjan kärkeä ja se tekee tästä kaudesta kaikille ainutlaatuisen kokemuksen", summaa valmennusjohto poikien syksyn esitykset.

- Samuli Mäkinen-

Tilastot
Indians

7 - 8

4 - 32 - 31 - 1
4'Jäähy: 2minHelle Topias
10'MaaliHelle Topias
10'MaalisyöttöRantala Juho
14'MaaliVehmassalo Nico
14'MaalisyöttöVirtanen Juuso
19'MaaliSalonen Anton
19'MaalisyöttöKokkola Tuomas
21'MaaliRantala Juho
21'MaalisyöttöRantala Peetu
24'MaaliHelle Topias
24'MaalisyöttöRantala Juho
34'Jäähy: 2minTarvaala Topias
38'MaaliHelle Topias
38'MaalisyöttöRantala Juho
45'Jäähy: 2minHuvinen Miro
51'MaaliRantala Peetu
51'MaalisyöttöKuhanen Atte
63'MaaliHelle Topias
63'MaalisyöttöRantala Juho