B-tytöille voitto ja tappio
Julkaistu: 25.11.2018 00.00

SB Heinolan B-tytöille voitto ja tappio

Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan lohkossa pelaava SB Heinolan B-tyttöjen joukkue pelasi lauantaina kotiturnauksen kirkonkylän liikuntahallilla. Tasaisessa sarjassa neljäntenä majaileva tyttöjen joukkue sai ensimmäisessä ottelussa vieraakseen Kouvolan Sudet SB:n. Heinolalaisten kokoonpanosta puuttui loukkaantumisten takia useampi pelaaja. Sudet saikin otteluun vahvan alun, mutta ei onnistunut maalinteossa. Vähitellen heinolalaiset saivat pelin juonesta kiinni ja rakentelivat vaarallisia paikkoja Susien maalille. Iines Pendolin onnistui maalinteossa kahdesti Annika Toivasen toimiessa syöttäjänä. Peli pysyikin loppuun asti SB Heinolan hallinnassa ja toisessa erässä sama kaksi tehtaili jo lukemat 3-0. Tällä kertaa maalin iski Annika Toivanen Iines Pendolinin toimiessa syöttäjänä. Viimeisessä erässä Henna Piironen teki loppunumeroiksi 4-0 mainiosti pelanneen Sara Töyrylän syötöstä. Heinolan maalissa nuori Helmi Rautkoski pelasi varman ottelun ja hänelle kirjattiin 12 torjuntaa. Toisessa päässä Susien maalivahti ehti pallon tielle 33 kertaa.

Toisessa ottelussa vastaan asettui vahvan alkukauden pelannut sarjakakkonen NST Lappeenrannasta. Heinola sai peliin salama-alun, kun Sara Töyrylä pisti pallon maaliin Anna Tähkäsen syötöstä. NST kuitenkin kuittasi erän puolivälissä ja siirtyi erän loppupuolella 2-1 johtoon maalitykkinsä Miisa Turusen johdolla. Toisen erän alkuun NST onnistui lisäämään johtoa, mutta Heinola tuli maalin päähän Carita Lanterin osumalla Sara Töyrylän esityöstä 3-2. Heti perään NST Miisa Turunen sivalsi joukkueensa karkumatkalle 4-2. SB Heinolan tytöt painoivat päälle kolmannessa erässä ja se tuottikin tulosta, kun Annika Toivanen tuikkasi kavennuksen 4-3 Inka Helinin syötöstä. Ottelu jatkui tasaisena ja Heinola haki tasoitusta vimmatusti. Loistopelin pelannut NST:n Miisa Turunen oli kuitenkin eri mieltä ja laukoi aivan erän loppuun vielä kaksi maalia. Ottelu päättyi siis Heinolan niukkaan tappioon 6-3. Lukemista huolimatta Vilma Turva Heinolan maalilla pelasi hyvän pelin torjuen 25 laukausta. Muutkaan lohkon joukkueet eivät ole keksineet keinoja Miisa Turusen pysäyttämiseksi, sillä hän johtaa B-tyttöjen aluesarjan sekä C-tyttöjen SM-sarjan pistepörssejä ylivoimaisesti.

Turnauksen jälkeen SB Heinolan B-tytöt jatkavat tasaisen sarjan neljäntenä tasapisteissä kolmantena olevan Joensuun Josban kanssa. Lohkoa johtaa tappioitta Kuopion Welhot. Heinolan B-tytöt kohtaavatkin juuri nämä kaksi kovaa vastusta seuraavassa turnauksessaan Mikkelissä sunnuntaina 9.12.