B-tyttöjen sarjaottelut jatkuivat Joensuussa
Julkaistu: 03.02.2019 00.00

Sb-Heinolan B-tytöt saivat Joensuun rantakylän urheiluhallissa 2.1.2019 pelatussa ensimmäisessä pelissä vastaa Mikkelin Hatsinan, joka on kuudentena sarjataulukossa. Vastustaja oli tällä kertaa hyvällä jalalla mukana pelissä ja Heinolan tytöillä taas peli takkusi aluksi. Maalitilin aukaisi kuitenkin ajassa 10:16 Hilla Salmio Annika Toivasen syötöstä. Toisessa erässä ei kumpikaan joukkue maalannut kertaakaan ja Heinolan Helmi Rautkoski piti yllä Heinolan johtoa hienoilla torjunnoilla tyttöjen pelin takkuillessa edelleen. Kolmannessa erässä peli alkoi jälleen luistaa entiseen malliin ja Hilla Salmio laukoikin maalin Iines Pendolinin syötöstä. Henna Piironen viimeisteli loppulukemiksi 0-3 vielä kaksi minuuttia ennen pelin loppua. Loppulukemat olisi voineet olla paremmatkin koska maalipaikkoja kyllä oli mutta viimeistely jäi puuttumaan.

Helmi Rautkoski 12 torjuntaa, Hilla Salmio 2+0, Henna Piironen 1+0, Annika Toivanen 0+1 Iines Pendolin 0+1

Toisessa pelissä vastassa oli kovempi vastus, NST Lappeenrannasta. Tähän peliin tytöt lähtivät mukaan paremmalla asenteella. Ensimmäisen erän jälkeen Heinola johti NST:tä 2-1, maaleista vastasivat Vilma Bosley Hilja Rautkosken syötöstä ja Annika Toivanen Hilla Salmion syöttäessä. Heinolan hyökkäyspeli ja viisikkopelaaminen toimi loistavasti mutta omassa päässä peli oli sekaisin, joka näkyikin sitten toisessa erässä NST tehdessä neljä maalia. Kolmannessa erässä turnauksessa hyvät tehot pelannut Annika Toivanen maalasi vielä kerran Iines Pendolin syötöstä. Hyvästä hyökkäyspelistä huolimatta onnistumiset jäivät taas uupumaan vaikka paikkoja olisi ollut ja loppulukemat olivat 3-6 vastustajan hyväksi.

Helmi Rautkoski 25 torjuntaa, Annika Toivanen 2+0, Vilma Bosley 1+0, Hilla Salmio 0+1, Iines Pendolin 0+1, Hilja Rautkoski 0+1

Seuraavat sarjapelit ovat Mikkelissä Hatsinan vieraana17.2. Sport Forumissa vastassa on sarja jumbo Kouvolan sudet sekä piikkipaikka pitävä Kuopion SB Welhot.