C1 valmentaja Teppo Rantala pohtii tulevaa kautta 2020-21.
Julkaistu: 14.08.2020 00.00

C1 valmentaja Teppo Rantala pohtii tulevaa kautta 2020-21.

Moi Heinolalaisen salibandyn ystävät!

Pitkin kesää olen saanut vastailla kysymyksiin C1 poikien kauteen valmistautumisesta, joten tässä mietteitä kauteen 2020-21 liittyen. Viime kausi oli joukkueelta historiallisen komea suoritus. Olisimme arvioidemme mukaan olleet erittäin lähellä suomen 4 parhaan joukkueen mitalipelejä, mutta kuten muistamme pelit loppuivat koko valtakunnassa juuri playoffien kynnyksellä.

Uuden kauden SM-karsintoihin emme saa menneeltä kaudelta yhtään pistettä mukaan – sarjapaikka on ansaittava ja voitettava uudestaan ja kilpailu tulee olemaan entistä kovempaa. Joukkuemäärä pienenee ja isoissa salibandykaupungeissa tavoitteelliset pelaajat kerääntyvät samoihin seuroihin tasojoukkueisiin ja seuroissa on poikia mukana toiminnassa jopa kolmen joukkueellisen verran.

Myös Heinolassa uskotaan yhteistyöhön, sillä SB Heinolan ja Lasb:n välinen yhteistyösopimus tarkoittaa jatkossa pelaajapolun kehittämistä B- ja A ikäluokissa Lasb- juniorien joukkueisiin. Tätä silmälläpitäen tulevalla kaudella C1 ikäluokan joukkue on yhdistelmäjoukkue nimeltä LaSBHeinola. Saimme joukkueeseen kaksi uutta pelimiestä Lasb-junioreista ja teemme entistä tiiviimpää yhteistyötä B- ja A junnujen kanssa . mm. yhteisiä harjoitustapahtumia- ja pelejä kauden aikana.

Joukkue asetti tavoitteeksi SM-sarjapaikan ja huhtikuussa aloitettu ensimmäinen 8- viikon mittainen kesäharjoittelujakso onnistui hyvin. Vaikuttaa siltä että pojat ovat halukkaita tekemään töitä tavoitteensa eteen. Valmennuspuolella Kimmo Hyttisen mukaantulo valmennustroikkaan on onnistunut kitkattomasti ja on hienoa että Kimmo tuo oman osaamisensa C1 joukkueen käyttöön.

Itse odotan kautta innoissani, sillä tiedostan ettei tämäkään tarina ikuisesti kestä. On ollut etuoikeus saada valmentaa joukkuetta, joka on täynnä fiksuja ja urheilullisia nuoria. Teini-iässä mukaan kuvioihin ovat tulleet mopot ja muut elämän tärkeät jutut, joista varmasti riittää keskusteltavaa kauden aikana. Lisäksi yläkoulun viimeinen luokka vaatii pojilta keskittymistä opiskeluun.

Joukkue on valinnut oman toimintansa arvoiksi hauskuuden, yhteistyön ja yrittämisen. Kun teemme asioita näiden arvojen suunnassa, kaudesta tulee unohtumaton kaikille joukkueen jäsenille. Yksittäisten pelien lopputulokset eivät saa sumentaa kokonaiskuvaa, joka on viime vuosina ollut sekä ihmisenä että urheilijana kehittyminen. Kaikki eivät tavoittele salibandyliigassa pelaamista, mutta jokaisella joukkueen pelaajalla on ainakin tiedossa millaisia valintoja urheilijat arjessaan tekevät.

Tuleva kausi on meille 10-vuotisjuhlakausi, sillä aloitimme yhteisharjoitukset syksyllä 2010 kirkonkylän hallilla. Elokuussa on hieno mahdollisuus nähdä huippu-salibandyä Heinolassa, joten haastan kaikki salibandyn ystävät la 22- su 23.8 Vierumäelle kannustamaan joukkueen C1 SM-sarjaan!

Salibandy Heinola ry

Y-tunnus 2500085-9

Urheilukatu 2, jäähalli

18100 Heinola

Puh: Jari Vastamäki 040 540 9045

Email: jari.vastamaki@sbheinola.fi