SunSäbä torilla 4.9.
Julkaistu: 03.09.2021 05.47

SunSäbä torilla 4.9.

Salibandy jalkautuu Heinolan keskustaan lauantaina

Salibandy Heinola (SB Heinola) järjestää koko perheen SunSäbä -tapahtuman Heinolan torilla lauantaina 4.9. klo 10 alkaen. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomen Salibandyliiton ja salibandyn MM-kisakumppaneiden kanssa. SunSäbä-kesäkiertueen visio on palauttaa palloilu raittiiseen ulkoilmaan ja tuoda salibandy Suomen suosituimmaksi pihapeliksi. Ennen Heinolaa 18.7. Pietarsaaresta käynnistynyt kiertue on ehtinyt vierailla yhdeksällä paikkakunnalla.

SunSäbä -tapahtumapäivän ohjelmassa on harrastesalibandya ja ohjattua sekä vapaata temmellystä, rinkisäbän sm-osakilpailu, slapshooter tarkkuuslaukausta, laukaisututkaan ampumista ja säbäfortuna sm-osakilpailu.

Heinolan torilta neljällä salibandytaitajalla on mahdollisuus ponnistaa aina salibandyn MM-kisoihin asti. Kolmiosaisen SunSäbä-taitokilpailun Heinolan osakilpailun voittaja kilpailee kiertueen taitokisan finaalissa, joka järjestetään salibandyn MM-kisojen yhteydessä Helsingissä joulukuussa. Samoin Caruna-säbäfortunan finaali kisataan MM-kisoissa, joihin Heinolan kilpailun voittaja pääsee osallistumaan.

Kaupungin luottamushenkilöistä ja virkamiehistä koottu salibandyjoukkue kohtaa Heinolan opettajien joukkueen klo 12. Kentällä ainakin nähdään mm. kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Varjo, elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä ja kirjastopalvelujohtaja Jan-Erik Ylitalo.

SB Heinolan edustusjoukkue ottelee SB Heinola Akatemiaa vastaan klo 14.45. Edustusjoukkue aloittaa kautensa Suomisarjassa syyskuun puolessa välissä, kotipelit pelataan Vierumäki Areenalla ennen Kailaan koulun liikuntahallin valmistumista.

SunSäbä -tapahtuma on pääosin suunnattu lapsille ja nuorille, jotka joko pelaavat jo salibandya tai eivät ole vielä löytäneet omaa lajia ja voisivat innostua salibandysta.